Naši i strani povjesničari hrvatske drame i kazališta, teatrolozi i kritičari / Krležini dani u Osijeku 2011. ; priredio Branko Hećimović
Autor
Krležini dani (2011 ; Osijek)
Ostali autori
Materijalni opis
ilustr. ; 24 cm
Sadrži
Dio 2 :

Godina izdavanja2012
Materijalni opis398 str.
NapomenaBibliografija iza većine poglavlja.
Bibliografske bilješke uz tekst.
Summary.
Kazalo.
Predmetna odrednicaMilan Simonović, Nikola, 1843-1928
Vinković, Hinko, 1898-1941?
Milković, Zvonko, 1888-1978 - život i djelo
Horvat, Josip, publicist, 1896-1968 - život i djelo
Susovski, Marijan, 1943-2003
Jindra, Ivan, 1940-2011
Potthoff, Wilfried, 1945-2009
Kanavelić, Petar, 1637-1719 - život i djelo
Švelec, Franjo, 1916-2001
Kolumbić, Nikica, 1930-2009
Buljan, Bogdan, 1923-1986
Županović, Lovro, 1925-2004
Čabrajec, Miroslav, 1918-2006
Firinger, Kamilo, 1893-1984 (teatrologija)
Krleža, Miroslav, 1893-1981 (drame) - recepcija u Mađarskoj
Galović, Fran, 1887-1914 (kazališne kritike)
Melkus, Dragan, 1860-1917 (kazališne kritike)
Kindermann, Heinz, 1894-1985 (Theatergeschichte Europas)
Vučetić, Šime, 1909-1987 (O našoj dramsko-kazališnoj kritici)
Jeđupka - pitanje autorstva
kazalište - povijest - Hrvatska
hrvatska drama - moderna
kazalište - historiografija - Hrvatska
performans - Hrvatska
kazališna kritika - Hrvatska - 20. st.
Sadrži
Jeđupke i hrvatske povijesti književnosti / Zlata Šundalić. str. 7-31

AutorŠundalić, Zlata
NapomenaBibliografija: str. 28-31 ; bibliografske bilješke uz tekst.
Jezikhrvatski
GrađaČlanakčlanak
Kazališni kroničar Nikola Milan Simeonović / Boris Senker. str. 32-52

AutorSenker, Boris
NapomenaBibliografske bilješke uz tekst.
Jezikhrvatski
GrađaČlanakčlanak
Od Nikole Andrića do Nikole Batušića / Martina Petranović. str. 53-70

AutorPetranović, Martina
NapomenaBibliografija: str. 68-70 ; bibliografske bilješke uz tekst.
Jezikhrvatski
GrađaČlanakčlanak
Glumice u kazališnoj kritici Milana Ogrizovića / Ivan Trojan. str. 71-79

AutorTrojan, Ivan
NapomenaBibliografija: str. 77-79 ; bibliografske bilješke uz tekst.
Jezikhrvatski
GrađaČlanakčlanak
Drama moderne u suvremenim povijestima hrvatske književnosti / Kristina Peternai Andrić, Marica Grigić. str. 80-91

AutorPeternai, Kristina
Ostali autoriGrigić, Marica
NapomenaBibliografija: str. 91 ; bibliografske bilješke uz tekst.
Jezikhrvatski
GrađaČlanakčlanak
Peti red balkona : Fran Galović kao kroničar hrvatskog glumišta / Sibila Petlevski. str. 92-110

AutorPetlevski, Sibila
NapomenaBibliografija: str. 110 ; bibliografske bilješke uz tekst.
Jezikhrvatski
GrađaČlanakčlanak
Kazališna kritika Dragana Melkusa u "Narodnoj / Hrvatskoj obrani" od 1909. do 1917. / Alen Biskupović. str. 111-126

AutorBiskupović, Alen
NapomenaBibliografske bilješke uz tekst.
Jezikhrvatski
GrađaČlanakčlanak
Kazališni kritičar i kroničar Hinko Vinković / Lucija Ljubić. str. 127-139

AutorLjubić, Lucija
NapomenaBibliografske bilješke uz tekst.
Jezikhrvatski
GrađaČlanakčlanak
Homo absconditus : Zvonko Milković i kazalište / Marijan Varjačić. str. 140-148

AutorVarjačić, Marijan
NapomenaBibliografske bilješke uz tekst.
Jezikhrvatski
GrađaČlanakčlanak
Josip Horvath kao kritičar britanske književnosti i interkulturni posrednik / Helena Peričić. str. 149-162

AutorPeričić, Helena
NapomenaStr. 161-162: Bibliografija Josipa Horvatha o britanskoj književnosti (objavljena u razdoblju između svjetskih ratova).
Bibliografske bilješke uz tekst.
Jezikhrvatski
GrađaČlanakčlanak
Vladimir Kovačić i kazalište / Dubravko Jelčić. str. 163-168

AutorJelčić, Dubravko
NapomenaBibliografske bilješke uz tekst.
Jezikhrvatski
GrađaČlanakčlanak
Heinz Kindermann (i Slavko Batušić) o hrvatskoj drami i kazalištu u (južno)slavenskom kontekstu od srednjeg vijeka do impresionizma / Željko Uvanović. str. 169-185

AutorUvanović, Željko
NapomenaBibliografija: str. 184-185.
Jezikhrvatski
GrađaČlanakčlanak
Dva fragmenta iz kazališnopovijesnih prioriteta Kamila Firingera / Stanislav Marijanović. str. 186-194

AutorMarijanović, Stanislav, povjesničar književnosti
NapomenaBibliografske bilješke uz tekst.
Jezikhrvatski
GrađaČlanakčlanak
Teatrološke rasprave Kamila Firingera - svjedoci u rasvjetljavanju kazališne povijesti Osijeka / Katarina Žeravica. str. 195-211

AutorŽeravica, Katarina
NapomenaBibliografija: str. 209-211 ; bibliografske bilješke uz tekst.
Jezikhrvatski
GrađaČlanakčlanak
O dramama Miroslava Krleže u mađarskoj periodici / Anđelka Tutek. str. 212-230

AutorTutek, Anđelka
NapomenaBibliografija: str. 227 ; bibliografske bilješke uz tekst.
Jezikhrvatski
GrađaČlanakčlanak
Hrvatski kritičari o hrvatskoj kazališnoj kritici : Šime Vučetić o Našoj dramsko-kazališnoj kritici (1949.) / Sanja Nikčević. str. 231-246

AutorNikčević, Sanja
NapomenaBibliografske bilješke uz tekst.
Jezikhrvatski
GrađaČlanakčlanak
Miroslav Čabrajec - literarni pratitelj riječkoga glumišta / Darko Gašparović. str. 247-258

AutorGašparović, Darko
NapomenaBibliografske bilješke uz tekst.
Jezikhrvatski
GrađaČlanakčlanak
Lovro Županović o hrvatskim glazbeno-scenskim djelima / Antun Petrušić. str. 259-264

AutorPetrušić, Antun
NapomenaBibliografske bilješke uz tekst.
Jezikhrvatski
GrađaČlanakčlanak
Doprinos Bogdana Buljana hrvatskoj teatrologiji / Ivan Bošković. str. 265-278

AutorBošković, Ivan J.
NapomenaBibliografske bilješke uz tekst.
Jezikhrvatski
GrađaČlanakčlanak
O prilozima Franje Švelca i Nikice Kolumbića istraživanju povijesti hrvatske drame i kazališta / Divna Mrdeža Antonina. str. 279-287

AutorMrdeža-Antonina, Divna
NapomenaBibliografske bilješke uz tekst.
Jezikhrvatski
GrađaČlanakčlanak
Na tragu zapisa Fabijana Šovagovića u knjizi Glumčevi zapisi / Vlatko Perković. str. 288-294

AutorPerković, Vlatko
Jezikhrvatski
GrađaČlanakčlanak
Petar Brečić i Crno sunce / Dubravka Crnojević-Carić. str. 295-300

AutorCrnojević-Carić, Dubravka
NapomenaBibliografija: str. 300.
Jezikhrvatski
GrađaČlanakčlanak
Barokno duhovno kazalište Korčule u kritičkoj vizuri Miljenka Foretića i Nikole Batušića / Hrvojka Mihanović-Salopek. str. 301-314

AutorMihanović-Salopek, Hrvojka
NapomenaBibliografske bilješke uz tekst.
Jezikhrvatski
GrađaČlanakčlanak
Nikola Batušić o kazališnoj publici / Ozana Iveković. str. 315-327

NapomenaBibliografija: str. 327 ; bibliografske bilješke uz tekst.
Jezikhrvatski
GrađaČlanakčlanak
Wilfried Potthoff kao povjesničar hrvatske drame i kazališta / Dunja Fališevac. str. 328-335

AutorFališevac, Dunja
NapomenaBibliografske bilješke uz tekst.
Jezikhrvatski
GrađaČlanakčlanak
Kazališna kritika Ivana Jindre : (riječki tisak i tjednik "Hrvatsko slovo") / Iva Rosanda Žigo i Adriana Car-Mihec. str. 336-350

AutorRosanda Žigo, Iva
Ostali autoriCar-Mihec, Adriana
NapomenaBibliografija: str. 348-350 ; bibliografske bilješke uz tekst.
Jezikhrvatski
GrađaČlanakčlanak
Marijan Susovski kao naš prvi teoretičar umjetnosti performansa / Suzana Marjanić. str. 351-362

AutorMarjanić, Suzana
Materijalni opisIlustr.
NapomenaBibliografija: str. 360-362 ; bibliografske bilješke uz tekst.
Jezikhrvatski
GrađaČlanakčlanak
Jezikhrvatski
Standardni broj ISBN 978-953-154-168-8
Jezik
hrvatski
Građa
Knjigaknjiga

KRLEŽINI dani (2011) ; Osijek)
Naši i strani povjesničari hrvatske drame i kazališta, teatrolozi i kritičari / Krležini dani u Osijeku 2011. ; priredio Branko Hećimović. - Zagreb : Zavod za povijest hrvatske književnosti, kazališta i glazbe HAZU, Odsjek za povijest hrvatskog kazališta ; Osijek : Hrvatsko narodno kazalište : Filozofski fakultet, 2012-____. - : ilustr. ; 24 cm


Dio 2 : . - 2012. - 398 str.
Bibliografija iza većine poglavlja. - Bibliografske bilješke uz tekst. - Summary. - Kazalo.
ISBN 978-953-154-168-8


Katalog
  • O katalogu
  • Upute
Knjige
Zaštićeno autorskim pravom ©1999.-2019. Knjižnice grada Zagreba i VIVaInfo d.o.o. Sva prava pridržana.