Pčele i zdravlje / Nijaz Abadžić
Autor
Abadžić, Nijaz
Izdanje
3. dopunjeno izd.
Nakladnik
Beograd : Nolit, 1988
Materijalni opis
318 str., [30] str. s tablama : ilustr. ; 29 cm
Nakladnički niz
Poljoprivredna literatura
Napomena
Literatura: str. 301-303.
 
Sažeci na stranim jezicima.
Anotacija
Pčelinji proizvodi predstavljaju jedan od najdragocjenjenijih i najsavršenijih darova prirode. Ono što nisu uspjeli stvoriti znanstvenici u laboratorijima, stvorile su pčele u svojim košnicama. Med, najpoznatiji pčelinji proizvod, snadbjeva ljudski organizam energijom, jer sadrži gotovo sve elemente koji ulaze u sastav ljudske krvi. Cvjetni prah po svom djelovanju na ljudski organizam može se usporediti s radom endokrinog sistema, a matična mliječ je dragocjeni prirodni koncentrat aminokiselina i vitamina. Propolis, dugo vremena zanemarivan i potcjenjivan, u novije vrijeme je najviše istraživan pčelinji produkt kojim se proriče uloga prirodnog antibiotika, dok se pčelinji otrov najavljuje kao efikasan imunološki agens.
Jezik
bosanski
Standardni broj
ISBN 86-19-01603-2
Građa
Knjigaknjiga

ABADŽIĆ, Nijaz
Pčele i zdravlje / Nijaz Abadžić. - 3. dopunjeno izd.. - Beograd : Nolit, 1988. - 318 str., [30] str. s tablama : ilustr. ; 29 cm. - (Poljoprivredna literatura)
Literatura: str. 301-303. - Sažeci na stranim jezicima.
ISBN 86-19-01603-2


Katalog
  • O katalogu
  • Upute
Knjige
|